Településkép védelméről szoló rendelet módosításának egyeztetése

 

telepuleskep modositasa tajekoztato

FTelepüléskép védelméről szóló rendelet módosításának egyeztetése - Tájékoztató

 

Településkép védelméről szóló rendelet módosításának
egyeztetése

Tisztelt várkeszői polgárok, egyházak, érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek!

Elkészült Településkép védelméről szóló rendelet módosításának tervezete, amelyet véleményezésre közzéteszünk Várkesző Község honlapján (www.varkeszo.hu).

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 2021. 07. 01.-én hatályba lépett módosítása a településképi ügyekben a jogkört az eddigi polgármester helyett a képviselő-testülethez telepíti, egyúttal lehetőséget biztosít a hatáskör átruházására (pl. a polgármesternek), melyet a településképi rendeletben kell megtenni. Az átruházott hatáskörben hozott döntés ellen a képviselő-testülethez lehet fellebbezni. A településképi rendelet módosítása után a településképi eljárásokat – a hatályos önkormányzati rendeletben foglaltakkal megegyezően – a polgármester fogja lefolytatni.

A hatáskör átruházás indoka, hogy az eljárási idők nem változtak, a határidők tartása a képviselő-testületi hatáskörében történő eljárás esetében kétséges.

Egyben tájékoztatjuk Önöket, hogy a Településképi Rendelet módosítás a veszélyhelyzet miatt a honlapon kerül ismertetésre.
A lakosság, az egyházak a bejelentkezett érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek, (partnerek) a rendelettel kapcsolatban véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek 2022. január 12-ig írásban a polgármesternek címezve ( 8523 Várkesző, Kossuth u 36.), vagy elektronikusan a onkormanyzat.varkeszo@gmail.com e-mail címre.

Várjuk észrevételeiket
a településkép védelméről szóló rendelet, módosító rendelet-tervezetével kapcsolatban!

Várkesző, 2021. december 20.

Ferencz Dezső

polgármester
 
A képre kattintva lletölthető a Településkép védelméről szóló rendelet módosításának tervezete
 
pdf icon letoltes

 

 

 

 

Körjegyzőségünk települései:

  • 1

Várjuk Önt!

Amennyiben sikerült felkelteni érdeklődését településünk iránt, kérem, személyesen is látogasson el kis falunkba, és tapasztalja meg a lakosság vendégszeretetét. Várkesző várja Önt!

Ferencz Dezső

 

 Magyar Falu Program logo web

Elérhetőségek

 
  +36 89 347 076
  +36 89 347 076
 8523 Varkesző, Kossuth u. 36.

Kövessen minket a FB-on!